58aec118c85c2.jpg

برای وحدت و رهبری جامعه هیچ راهی نداریم الا قبول ولایت‌فقیه سیری در سلوک امام و رهبر معظم انقلاب در گفت و شنود «پاسداراسلام» با مرجع عالیقدرحضرت آیت‌الله علوی گرگانی

یکى از چهره‏هاى مشهور علم و تقوا و فقاهت در حوزه علمیه قم فقیه‌عالیقدر حضرت آیت‏اللَّه حاج سید محمد على علوى حسینى گرگانى‌است. ایشان در خلال تحصیل خویش، از دانش سرشارِ استوانه‏هاى علم و فقاهت، مانند: امام خمینى(ره)، آیت‏اللَّه العظمى بروجردى، آیت‏اللَّه محقق داماد، آیت‌الله گلپایگانى، آیت‏اللَّه اراکی و… توشه‏ها برگرفته و عمر پر بار خویش را به تألیف و تدریس و تبلیغ دین گذرانیده، ایشان، در طول ۴۰ سال تدریس، فضلاى بى‏شمارى را از سرچشمه زلال علوم اهل‌بیت علیهم‏السلام، بهره‏مند ساخته‌اند.

منابع مشابه بیشتر ...

5e021965aeec9.JPG

نسبت ولی فقیه و مرجعیت دینی (نقد و بررسی الگوها و نظریه‌های کلاسیک و جدید)

عبدالوهاب فراتی

شاید یکی از مهم‌ترین مسائل حکومت دینی، نحوه تعامل ولی فقیه با مجموعة سازمان روحانیت، به‌ویژه نهاد مرجعیت است که می‌تواند بخشی از تزاحم‌ها یا همسویی‌های جامعه دینی را با رهبری سیاسی تحت تاثیر قرار دهد. از یک‌‌سو، دیدگاه‌هایی که مرجعیت دینی درباره نحوه تعامل خود با رهبری سیاسی دارد و از سوی دیگر، مرجع بودن یا نبودن شخص ولی فقیه می‌تواند به ابعاد این رابطه پیچیدگی‌های خاصی بخشد و رابطه این دو نهاد را به یکی از موضوع‌های حساس ذیل حکومت دینی بدل سازد. مروری بر رویه و متون استنادی موجود نشان می‌دهد، دراین‌باره، ایده و الگوی مورد وفاقی وجود ندارد که این رابطه را تحت پوشش قرار دهد و این تعامل بیشتر تحت تاثیر شرایط تاریخی و سیاسی دچار قبض و بسط شده است. بااین‌همه، تاملات کنونی نشان می‌دهد چندین نظریه و الگو دراین‌باره وجود دارد که می‌توان آنها را در دو رویکرد کلاسیک و جدید بازخوانی کرد و به ارزیابی نتایج روش‌شناختی آنها پرداخت.