منابع مشابه بیشتر ...

6260fcb0701c3.JPG

نقدی بر «رویت هلال از دیدگاه فاطمیان»

علی محمد الحرک

مواهب و برکات مقدس اسلامى مسلمانان به ویژه روحانیان بسیاراست . انقلاب اسلامى درایران یک رفرم و تغییر در سطح نبود که در زندگى مسلمانان طرح نو درافکند اندیشه ها را متحول کرد معیارها را دگرگون ساخت ارزشهاى متناسب فطرت بشر را بر جوامع حاکم کرد استعدادهاى نهفته جوانان این مرز و بوم را بلا نده ساخت درجوامع روحانى انجماد را مبدل به روشن بینى عوام زدگى را به اصول مدارى فرد گرایى را به سکان دارى جمع و جامعه تبدیل کرد و علوم و دانش حوزویان را که در جامعه طاغوتى مجال بروز و عینیت نداشت چونان خون در پیکره جامعه تزریق کرد.این تحول آفرینى در عرصه فکر و نظر در حوزه هاى علمیه رشدى چشمگیرر و فزاینده داشت به گونه اى که سخنان نو و بدیع در بدو انتشار مجله امروز نقل صفحات روزنامه هاست . برخى مباحث که در آن روزگار بدعت تلقى مى شد و طرح آنها مایه علمى و شجاعت عمل مى طلبید اکنون ازاصول محرزه و قواعد مورداتفاق همه حوزویان شده است .

6260fbce1fc15.JPG

روزه و مسالۀ رویت هلال، از دیدگاه فاطمیان

احمد ابراهیم

نوشته اى که از نظر خوانندگان عزیز مى گذرد ترجمه مقاله استاد ابراهیم احمد با عنوان : ( الصوم عندالفاطمیین) است که به طور خلاصه در باب اختلاف هلال در کشورهاى مختلف اسلامى بحث مى کند. نویسنده سعى دارد ضمن نشان دادن راه حلى براى برطرف ساختن این مساله یک روش عملى یکسان را دراحتساب ماههاى قمرى ارائه دهد تا آغاز وانجام این ماهها خصوصا ماه مبارک رمضان و دو عید فطر و قربان در همه بلاداسلامى در یک روز باشد واز بروزاختلاف جلوگیرى شود و در همین راستا قواعد واصول( فاطمیان) را توصیه مى کند ( البته نه به صورت یک راه حل قطعى ) تا شاید محققین دیگر نیز با توجه به نظریات گوناگون به یک نتیجه کافى و نهایى دست پیدا کنند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

54c64c511c604.jpg

نقدی بر آراء مغرضانه برخی از ناقدان، پیرامون شخصیت ادبی سرایندگان متعهد شیعه و اشعار آنان

قاسم مختاری

برخی از ناقدان متعصب ادب عربی،نظرات مغرضانه‌ای در خصوص‌ سرایندگان متعهد شیعی ارائه نمودند.آنان تا توانسته‌اند بر شخصیت اعتقادی‌ -ادبی این سرایندگان یورش بردند و این همه استواری و آزاداندیشی آنان را ندیدند و شاید نخواستند که ببینند.در این مقاله بر آنم تا در وهلهء اول،برخی از این نظرات مغرضانه را تببین نموده و در مرحلهء بعد،پاسخی مناسب و مبرهن‌ بدان ارائه دهم. د.نبیل خلیل ابو حلتم در«الفرق الاسلامیه فکرا و شعرا»اصرار دارد سید حمیری را«کیسانی مذهب»معرفی کند و نظرات ناقدان ادب عربی را پیرامون تغییر مذهب سید از کیسانیه به امامیه نادیده انگارد. د.شوقی ضیف دیک الجن را باتوجه به چند بیتی که در رثاء احمد بن علی‌ هاشمی سروده،از غلاة شیعه معرفی می‌کند.شوقی ضیف،همچنین در پیروی‌ دعبل خزاعی از مذهب تشیع تردید نموده و قصیدهء همیشه جاودان«تائیه»را در هاله‌ای از ابهام نهاده،معتقد است دعبل این چکامه را با هدف دست یافتن‌ به اموال اهل«قم»سروده است. فؤاد افرام بستانی در«الروائع»چکامهء بلند مذهبی ابو فراس حمدانی که به‌ «الشافیه»مشهور است را منحول و محرف می‌داند و قصد دارد تمامی ابیات‌ چکامه و ماهیت آن را زیر سؤال برده،آن را در هاله‌ای از ابهام نهد.

فرهنگ و تمدن/ادبیات/شعر شیعی/پژوهشی
مقاله