قیام زید دردوران هشام بن عبدالملک اموی اتفاق افتاد. بررسی شخصیت وی، علل و انگیزه قیام و دفاع از زید با بیان احادیث اهل بیت(ع) از مهم ترین موضوعات این مقاله است. 

منابع مشابه بیشتر ...

5e413c1f34754.JPG

مقالات: چالش بنی الحسن با انگاره ی علم ائمه علیهم السلام در نیمه ی اول قرن دوم

عبدالحمید ابطحی

جریــان بنی الحســن یکی از شــاخه های مهــم زیدیه در میانة قرن دوم هجری اســت که تاثیــرات زیــادی در جامعة شــیعه داشــته و عمدتا جریــان تقابل با نظام اموی و ســپس عباســی را رهبــری میکردنــد. از آنجاکــه بنــی الحســن هیــچ گاه نتوانســتند حمایــت ائمه ؟ را دربارٔه اقدامات خود جلب کنند، نوعی تقابل و انکار را نسبت به ایشان در پیش گرفتند. علم ائمه ؟ به امور آینده که از طریق پیامبر اکرم ؟ به ایشــان رســیده بــود و دانش اختصاصی ایشــان در امر دین کــه از طریق امیرالمومنین ؟ و امامان پس از او در اختیار داشتند، مشروعیت بنی الحسن را با چالش جدی روبرو میکرد؛ ازاین رو سیاست انکار آموزٔه علم الهی ائمه ؟ به روشی پایدار و انحرافی عمیق در زیدیه و در قــرن دوم تبدیل شــد. این مقاله گزارشــی از ایــن جریان را در بازٔه زمانــی پرالتهاب نیمة اول قرن دوم ، عرضه میکند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

5432a6e0e5ae1.jpg

من سیرة أهل البیت (ع) : الدور السیاسی للامام الصادق (ع) (1)

احمد عبدالمجید حمود

دوران امام صادق(ع) هم زمان بود با ده خلیفه از خلفای اموی و دو خلیفه عباسی همچنین همزمان بود با قیام های علویین مانند زید بن علی و یحیی پسر زید. بررسی این دوران و چگونگی برخورد امام با این تحولات دراین مقاله بیان شده است. 

تاریخ/تاریخ معصومان(ع)/امام جعفر صادق(ع)
مقاله