586e11459b417.png

بررسی فقهی تطبیقی احادیث کتب اربعه شیعه و صحاح سته اهل سنت در مورد نقش زنان در ایجاد بیداری اسلامی

زن اگر به تکالیف و وظایف خاص خود آشنا باشد می تواند اساس و بنیاد هر حرکت در جامعه باشد . زنان علاوه بر تحول درخانواده و جامعه و پرورش افرادی لایق ، خلاق و پویا در جوامع بشری بویژه اسلامی ، می توانند نقش بارزی در بیدارگری اسلامی و آشنایی نسل آینده با ارزشهای دینی بازی کنند . در نتیجه جنبش احیاگری دینی در تمام دنیا اتفاق خواهد افتاد .امروزه زنان مسلمان دنیا دوشادوش مردان در دفاع از اسلام و قرآن در میدان نبرد با دشمن به پا خواسته اند و بنابراین کسی نمی تواند نقش زنان در بیداری اسلامی را نادیده بگیرد . یکی از مهمترین نکته ها در جنبش بیداری امت اسلامی حضورپر شور زنان در این قیامهای اسلامی و مردمی به ویژه با حجاب اسلامی بوده است.

منابع مشابه بیشتر ...

5e2608d390a46.JPG

بررسی آماری نقش موالی خاندان اشعری در کتب اربعه شیعه

عبدالرفیع رحیمی, محممدکاظم شفائی

موضوع پژوهش حاضر، بررسی آماری نقش موالی خاندان اشعری در کتب اربعه شیعه است که در آن، تعداد احادیث نقل شده از چهار تن از محدثان قمی قرن ‌سوم و اوایل قرن‌ چهارم هجری به نام‌های احمد بن محمد بن ‌خالد برقی، محمد بن ‌حسن‌ صفار قمی، علی بن ابراهیم بن ‌هاشم‌ قمی و محمد بن ‌‌یحیی ‌‌العطار در کتاب‌های الکافی، من‌ لایحضره‌ الفقیه، تهذیب‌‌الاحکام و الاستبصار فی‌ مااختلف‌ من‌ الاخبار، نقش و تأثیر این محدثان را بررسی می‌نماید. با توجه به اهمیت و برجستگی مکتب حدیثی قم و راویان این شهر در این‌ دوره تاریخی، میزان تأثیرگذاری محدثان قمی بر تألیف این کتب و تأثیر وضعیت این اجتماع شیعی بر روایات نقل‌شده از این راویان، مسأله اصلی پژوهش حاضر است. روش پژوهش توصیفی و گردآوری داده‌ها بر منابع کتابخانه‌ای مبتنی است. نتیجه به‌دست آمده از این‌ پژوهش، نشان می‌دهد که فارغ از احادیث مشترک، در سند بیش از 43% احادیث کتب اربعه نام اینان دیده می‌شود که در کتاب کافی این ‌رقم بیش از 75% احادیث را شامل می‌گردد که این به نقش پررنگ راویان قمی اشاره دارد. بیش‌ترین احادیث نقل‌شده از اینان، مربوط به احکام ازدواج است و کم‌ترین به احکام جهاد اختصاص دارد، اما در مقابل بیش‌ترین درصد روایات نقل‌شده از این راویان در باب جهاد است.

5d2b23ef321b1.JPG

تقابل نئوسلفی‌ها با شیعیان و پیامدهای آن بر اتحاد جهان اسلام

ناصر پور حسن, عبدالمجید سیفی

تحولاتی ‌که طی سال‌های اخیر در خاورمیانه عربی و شمال آفریقا ایجاد شده، از زوایای گوناگون قابل تحلیل است. از بطن این تحولات، «سلفی‌گرایی سنتی» دچار دگردیسی شده و پدیده «نئوسلفیسم» به وجود آمده است. این مقاله، با بررسی مؤلفه‌ها و عناصر گفتمان نئوسلفیسم، «دگرسازی شیعی» را وجه اساسی این گفتمان تلقی کرده، و با رویکردی آینده‌پژوهانه و آسیب‌شناسانه، پیامدهای آن را در زمینه ایجاد اختلاف و تضعیف جهان اسلام تحلیل می‌کند. تحولات نظری نئوسلفیسم در عرصه عمل سیاسی، پیامدهایی چون غلبه دگردرون‌دینی بر دگرخارجی و شیعه‌هراسی، دوقطبی‌سازی امت اسلام، تضعیف و ناکام‌سازی دولت‌های منطقه و ایجاد زمینه برای حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای، مخدوش‌سازی نگاه بین‌المللی به جهان اسلام، قراردادن مجدد اسلام در دستور کار قدرت‌های جهانی، تغییر ژئوپلیتیک قدرت در منطقه خاورمیانه و افزایش قدرت و نقش رژیم صهیونیستی و در مجموع، زمینه برای تضعیف جهان اسلام را فراهم می‌کند و انرژی رهاشده از بیداری اسلامی را که می‌تواند باعث احیای قدرت واقعی جهان اسلام شود، خنثی و حتی معکوس می‌کند.

دیگر آثار نویسنده بیشتر ...

586e084637b3e.png

بررسی فقهی تطبیقی احادیث کتب اربعه شیعه و صحاح سته اهل سنت در مورد نقش تعلیم و تربیت ارزش ها در تکالیف خاص زنان

حسین صمدیار

زن اگر به تکالیف و وظایف خاص خود آشنا باشد می تواند خانه را به «بهشت برین» تبدیل کند و خانه را محل آسایش فضیلت و خوشبختی قرار دهد. حال اگر خانواده از حالت تعادل خارج شود به سمت تزلزل و شقاوت پیش می رود. زن با اینامتیاز خاص، استعدادها و توانایی های ویژه ای برای به دوش کشیدن تکالیف و وظایف در قبال شوهر، اولاد و جامعه می یابدو می تواند اساس و بنیاد هر حرکت در جامعه باشد . زنان علاوه بر پرورش افرادی لایق ، خلاق و پویا می توانند تحول بارزی در خانواده و جامعه ایجاد کنند . بنابراین در اینجا نقش تعلیم و تربیت ارزش ها در تکالیف خاص زنان مشخص می گردد کهدر رابطه او با خانواده و جامعه تبلور می یابد .در این مقاله به بررسی این احادیث در کتب اربعه شیعه و صحاح سته اهل سنت می پردازیم.

فقه/فقه/زنان
مقاله